Пешачки и планинарски патеки во Национален парк Пелистер

Хотелот  Молика претставува уникатна и  живописна природна околина на Пелистер кој ги овозможува нај атрактивните и авантуристичките  доживувања за пешачење и планинарење. Со задоволство Ви ги презентираме пешачките и планинарските…

Коментарите се исклучени на Пешачки и планинарски патеки во Национален парк Пелистер

Цркви и манастири во Националниот парк Пелистер

Националниот парк Пелистер пристапи кон обележување и уредување на пешачка патека која на сите вљубеници во природата и почитувачи на културното наследство ќе им овозможи обиколка на црквите и манастирите во потпелистерските села.

(more…)

Коментарите се исклучени на Цркви и манастири во Националниот парк Пелистер

Патека по камењарот

Патеката по камењарот е едукативно показна стаза, која што ги води посетителите на Националниот парк Пелистер низ еден мошне атрактивен простор исполнет со разновидни природни убавини. По должината на патеката…

Коментарите се исклучени на Патека по камењарот

Битола – градот под Пелистер – историја, култура, дестинации

Битола е град во југозападниот дел на Македонија и е административен, културен, економски, индустриски, образовен и научен центар за овој дел од Македонија. Градот е познат и под името „град…

Коментарите се исклучени на Битола – градот под Пелистер – историја, култура, дестинации

Национален парк Пелистер

Пелистерскиот масив е дел од планината Баба, во југозападна Македонија. Прогласен за национален парк во 1948 година поради природните реткости кои се среќаваат во него: моликовите шуми - реликт од…

Коментарите се исклучени на Национален парк Пелистер

Планински велосипедизам на Пелистер

Хотел Молика и уникатите пејзажи на Националниот Парк Пелистер ги овозможуваат едни од најатрактивните и највозбудливите велосипедски доживувања. Со особено задоволство Ви ги претставуваме велосипедските патеки: Велосипедска патека „Големо Езеро“…

Коментарите се исклучени на Планински велосипедизам на Пелистер

Пелистер – виртуелни панорами

Баба планина изобилува со интересни локации кои чекаат да бидат откриени. Кликнете на интерактивните панорами и уживајте во убавините на Националниот Парк Пелистер. The Baba Mountain has many interesting places…

Коментарите се исклучени на Пелистер – виртуелни панорами

Зимски планински туризам на Пелистер

Фактот што Хотелот ''Молика'' е планински објект и зимската туристичка сезона трае во зависност од временските прилики околу 4 месеци,особено внимание се посветува на развојот на зимскиот планински туризам. Хотелот"Молика"…

Коментарите се исклучени на Зимски планински туризам на Пелистер

End of content

No more pages to load