Бегова Чешма, Национален парк Пелистер   + +389 47 229 406   +389 75 495 725       hmolika@t-home.mk
PRICES SEASON 2017/2018

PRICES SEASON 2017/2018

PRICES TOURISM SEASON 2017/2018ЦЕНОВНИК ЗА КОРИСТЕЊЕ НА ХОТЕЛСКИТЕ УСЛУГИ ВО „ЕЛЕМ ТУРС“ – ДООЕЛ СКОПЈЕ 2017/2018

Хотел „Молика“ – Битола

– ЦЕНОВНИК ЗА ИНДИВИДУAЛНИ  ПОСЕТИ ВО ДВОКРЕВЕТНИ СОБИ

Период Септември

Октомври

Ноември

Декември

Јануари

Февруари

     Март

Април

     Мај

Јуни

     Јули

Август

Ноќевање со доручек BB 1050,00    1100,00      860,00 1050,00    1170,00
Полупансион HB    1280,00    1470,00 1050,00 1290,00    1410,00
Полн пансион FB    1530,00    1840,00    1410,00 1530,00    1660,00
Доплата 1/1 & Апп.      130,00      180,00      130,00    130,00      180,00
Дневен престој      600,00      600,00      600,00    600,00      600,00

 

– ЦЕНОВНИК ЗА ИНДИВИДУАЛНИ ПОСЕТИ ЗА ПРЕСТОЈ ОД 3 ДЕНА И ПОВЕЌЕ ВО ДВОКРЕВЕТНИ СОБИ

Период Септември

Октомври

Ноември

Декември

Јануари

Февруари

     Март

Април

     Мај

Јуни

     Јули

Август

Ноќевање со доручек BB      920,00    1100,00      800,00    920,00    1100,00
Полупансион HB    1100,00    1280,00  990,00 1100,00    1230,00
Полн пансион FB    1410,00    1650,00    1280,00 1420,00    1530,00
Доплата 1/1 & Апп.      130,00      180,00      130,00    130,00      180,00

 

– ЦЕНОВНИК ЗА ОРГАНИЗИРАНИ И ГРУПНИ ПОСЕТИ ВО ДВОКРЕВЕТНИ СОБИ

Период Септември

Октомври

Ноември

Декември

Јануари

Февруари

     Март

Април

     Мај

Јуни

     Јули

Август

Ноќевање со доручек BB      920,00    1100,00      800,00    920,00    1100,00
Полупансион HB    1100,00    1280,00  990,00 1100,00    1230,00
Полн пансион FB    1410,00    1650,00    1290,00 1410,00    1530,00
Доплата 1/1 & Апп.      130,00      180,00      130,00    130,00      180,00

Понудените цени во Хотелoт Молика , не се однесуваат  за време на  Новогодишниот аранжман од 30.12.2017 – 02.01.2018  година.

Дополнителни информации  и условите за сместување во  хотелот Молика :

 • Цената се однесува за едно лице на ден.
 • Во цената на услугите е пресметана дневна туристичка такса во висина од 40,00 денари и ДДВ.
 • За деца до 12 години не се пресметува туристичка такса.
 • Начин на плаќање во готовина на рецепција, со сите видови платежни  картички и вирмански со претходно испратена Про-фактура.
 • Хотелот  располага со сопствен  и бесплатен паркинг.
 • Цените се изразени во денари но услугите во хотелот се наплатуваат во денари.

Попусти:

 • Деца до 5 години кои не користат услуги за сместување и храна добиваат попуст 100% на рдовната цена.
 • Деца од 5 – 12 години кои користат ресторантски услуги и услуги за сместување попуст од 30 % на редовната цена.
 • Деца од 5 – 12 години кои користат само ресторантски услуги попуст од 50 %.
 • Деца од 5 – 12 години кои користат само помошни услуги за сместување попуст од 70%.
 • Деца до 5 години кои не користат ресторантски услуги и услуги за сместување престојуваат бесплатно.

 

ЦЕНОВНИК НА СКИ БИЛЕТИТЕ ЗА СКИЈАЧКИТЕ ЦЕНТРИ  ПОПОВА ШАПКА И КОПАНКИ  – СЕЗОНА 2017/2018

Бр.

Ски центар “КОПАНКИ”

ЦЕНА

1

ТРИДНЕВЕН ПАКЕТ АРАНЖМАН (Полн Пансион и Ски билет)

5.500 ден

2

ДНЕВЕН СКИ БИЛЕТ

300 ден

3

ТРИДНЕВЕН СКИ БИЛЕТ

600 ден

4

ДЕТСКИ СКИ БИЛЕТ

200 ден

5

ТРИДНЕВЕН ДЕТСКИ СКИ БИЛЕТ

450 ден

6

СЕЗОНСКИ СКИ БИЛЕТ

4.000 ден

7

ДЕТСКИ СЕЗОНСКИ СКИ БИЛЕТ

3.000 ден

8

БИЛЕТ ЗА ЕДНО ВОЗЕЊЕ – ЖИЧАРНИЦА (Молика-Копанки)

100 ден

9

СЕЗОНСКИ СКИ БИЛЕТ за Попова Шапка и Копанки

 10.500 ден

 

Бр.

Ски центар “ПОПОВА ШАПКА”

ЦЕНА

1

ДНЕВЕН СКИ БИЛЕТ (Јануари 2018)

ДНЕВЕН СКИ БИЛЕТ (Февруари 2018)

800 ден

700 ден

2

ПОЛУДНЕВЕН СКИ БИЛЕТ

600 ден

3 ТРИДНЕВЕН* СКИ БИЛЕТ 1.800 ден

4

СЕДУМДНЕВЕН СКИ БИЛЕТ

5.000 ден

5

СКИ БИЛЕТ ЗА НОЌНО СКИЈАЊЕ

500 ден

6

ДЕТСКИ СКИ БИЛЕТ

400 ден

7

СЕДУМДНЕВЕН ДЕТСКИ СКИ БИЛЕТ

2.100 ден

8

СЕЗОНСКИ СКИ БИЛЕТ

(Купен до 25.12.2017 / после 26.12.2017)

9.000 ден / 10.000 ден

9

ДЕТСКИ СЕЗОНСКИ БИЛЕТ

6.000 ден

10

БИЛЕТ ЗА ЕДНО ВОЗЕЊЕ (Церипашина)

200 ден

  * Тридневниот ски билет важи само за гостите кои користат минимум три пансиони во хотелите на ЕЛЕМ ТУРС на Попова Шапка.

Напомена:

 • Полудневниот билет важи од 12:00 часот
 • Детскиот билет е за деца до 12 години
 • Работно време на ски центрите: од 09:00-15:00 часот, викенд: 09:00– 16:00 часот
 • Ноќното скијање ќе се одвива во терминот од 19:00 – 22:00 часот

ЕЛЕМ ТУРС ДООЕЛ – СКОПЈЕ
Подружница хотел Молика  – Битола
Национален парк Пелистер – Битола

00-ski-kopanki-map-650

mapa ski

Flaer zima2011 2012

Врската на хотелот и скијачките капацитети претставува современ асфалтен пат во должина од 12 км до градот Битола и меѓународниот пат помеѓу Битола и Охрид, додека растојанието до аеродромот во Охрид изнесува 70 км а 170 км до аеродромот во Скопје што од друга страна е незначителна оддалеченост за вљубениците во здравата еколошка средина, чистиот воздух, мирот и тишината далеку од урбаните средини, во текот на целата година, а посебно за вљубениците на белите спортови и скијањето кои можат да уживаат во текот на зимските месеци на терените од Зимскиот Центар Копанки кој е во непосредна близина на хотелот Молика на само 100 метри оддалеченост од хотелот.
Комплетната инфраструктура на Жичарницата, Ски стазата, и Ски лифтот заедно со Планинарскиот дом Копанки се наоѓаат покрај хотелот на почетна надморска височина од 1420 метри каде што е почетокот на жичарницата, 1610 метри локацијата на планинарскиот дом Копанки и стратот на Ски стазата на надморска висина од 1800 метри. Самата местоположба на сите капацитети нуди прекрасен видик на 1/3 од Република Македонија.

Непосредната близина на сите капацитети ја прави комплетната туристичка понуда за сите категории на гости и посетители, имајќи можност да престојуваат во најатрактивната туристичко рекреативна зона во Националниот парк Пелистер , и да добијат секакви информации за целокупната инфраструктура во овој дел на Пелистер од страна на Информативниот центар во состав на Јавната Установа Националниот парк Пелистер која се грижи и стопанисува со природните убавини и маркетинг секторот во хотелот Молика.

Состојба на Жичарницата, Ски – Лифтот и ски стазите
Ски центарот ,, Копанки “ со стартот на оваа зимска туристичка сезона за гостите и посетителите кои ги очекува располага со две постројки кои се комплетно реновирани и ставени во функција и тоа:

Жичарница и ски стаза “ Бегова Чешма – Копанки“

 • Должина на комплетната постројка 680 метри
 • Почетна станица на надморска висина 1400 метри
 • Крајна станица на надморска висина 1610 метри
 • Број на корпи со две седишта 68
 • Капацитет за превоз на патници 500 на час
 • Просечен нагиб 36 %

Ски – Лифт и ски стаза ,, Копанки “

 • Должина на комплетната постројка 580 метри
 • Почетна станица на надморска висина 1610 метри
 • Крајна станица на надморска висина 1800 метри
 • Број на сидра за влечење 45
 • Капацитет за превоз на скијачи 700 на час
 • Просечен нагиб 38 %

 

Save

Save

Save

Close Menu
%d bloggers like this: