Бегова Чешма, Национален парк Пелистер   + +389 47 229 406   +389 75 495 725       hmolika@t-home.mk

Пешачки и планинарски патеки во Национален парк Пелистер

Хотелот  Молика претставува уникатна и  живописна природна околина на Пелистер кој ги овозможува нај атрактивните и авантуристичките  доживувања за пешачење и планинарење. Со задоволство Ви ги презентираме пешачките и планинарските…

Коментарите се исклучени на Пешачки и планинарски патеки во Национален парк Пелистер

Преземи мапи

Кликнете на фотографиите за да се зголеми мапата или пак преземете ја ПДФ верзијата. Планинарски и велосипедски патеки на Пелистер Преземи ПДФ   Зима на Пелистер Преземи ПДФ  

Коментарите се исклучени на Преземи мапи

Цркви и манастири во Националниот парк Пелистер

Националниот парк Пелистер пристапи кон обележување и уредување на пешачка патека која на сите вљубеници во природата и почитувачи на културното наследство ќе им овозможи обиколка на црквите и манастирите во потпелистерските села.

(more…)

Коментарите се исклучени на Цркви и манастири во Националниот парк Пелистер

Патека по камењарот

Патеката по камењарот е едукативно показна стаза, која што ги води посетителите на Националниот парк Пелистер низ еден мошне атрактивен простор исполнет со разновидни природни убавини. По должината на патеката…

Коментарите се исклучени на Патека по камењарот

Битола – градот под Пелистер – историја, култура, дестинации

Битола е град во југозападниот дел на Македонија и е административен, културен, економски, индустриски, образовен и научен центар за овој дел од Македонија. Градот е познат и под името „град…

Коментарите се исклучени на Битола – градот под Пелистер – историја, култура, дестинации

Национален парк Пелистер

Пелистерскиот масив е дел од планината Баба, во југозападна Македонија. Прогласен за национален парк во 1948 година поради природните реткости кои се среќаваат во него: моликовите шуми - реликт од…

Коментарите се исклучени на Национален парк Пелистер

Планински велосипедизам на Пелистер

Хотел Молика и уникатите пејзажи на Националниот Парк Пелистер ги овозможуваат едни од најатрактивните и највозбудливите велосипедски доживувања. Со особено задоволство Ви ги претставуваме велосипедските патеки: Велосипедска патека „Големо Езеро“…

Коментарите се исклучени на Планински велосипедизам на Пелистер

Пелистер – виртуелни панорами

Баба планина изобилува со интересни локации кои чекаат да бидат откриени. Кликнете на интерактивните панорами и уживајте во убавините на Националниот Парк Пелистер. The Baba Mountain has many interesting places…

Коментарите се исклучени на Пелистер – виртуелни панорами

Зимски планински туризам на Пелистер

Фактот што Хотелот ''Молика'' е планински објект и зимската туристичка сезона трае во зависност од временските прилики околу 4 месеци,особено внимание се посветува на развојот на зимскиот планински туризам. Хотелот"Молика"…

Коментарите се исклучени на Зимски планински туризам на Пелистер

Добродојдовте во Хотел Молика

Хотел "Молика" претставува бисер на Пелистер. Едно од ретките места каде човек може да ја почувствува недопрената природа, да се одмори од секојдневието и да ужива во беспрекорната услуга на…

Коментарите се исклучени на Добродојдовте во Хотел Молика

Локација на Хотел Молика

Хотел “Молика” се наоѓа во југозападниот дел од Република Македонија. Лоциран е во просторот на Националниот Парк “Пелистер” на локалитетот “Бегова Чешма” на надморска височина од 1420 метри, сместен во раскошот на прекрасна моликова шума.

(more…)

Коментарите се исклучени на Локација на Хотел Молика

Сместувачки капацитет на Хотел Молика

Спојот на дрво и мермер овозможува преку престојот во хотелот, секој посетител да ја почувствува топлината и душата на објектот во сите делови. Хотелот располага со 54 соби (еднокреветни, двокреветни…

Коментарите се исклучени на Сместувачки капацитет на Хотел Молика

Пријавување – одјавување

Пријавувањето на гостите се врши на рецепција преку целиот ден, при што треба да се приложат документи за лична идентификација (лична карта или пасош за странски гости). Одјавувањето на гостите…

Коментарите се исклучени на Пријавување – одјавување

End of content

No more pages to load

Close Menu