Успешен втор ден од тематската конференција „Спортот не прави горди и обединети – Хотел „Молика “, Пелистер, 09.06.2018 година

Од 08 до 10 јуни 2018 година, хотел „Молика“ е домаќин на настанот на тема „Спортот не прави горди и обединети'', во организација на Центарот за едукација и менаџмент во…

Коментарите се исклучени на Успешен втор ден од тематската конференција „Спортот не прави горди и обединети – Хотел „Молика “, Пелистер, 09.06.2018 година

Спортот не прави горди и обединети

Од 08 до 10 јуни 2018 година, хотел „Молика“ е домаќин на настанот на тема „Спортот не прави горди и обединети'', во организација на Центарот за едукација и менаџмент во…

Коментарите се исклучени на Спортот не прави горди и обединети

Велосипедска „Downhill трка“ на Пелистер

Од 1 до 3 јуни 2018 год на Пелистер се одржа шестата по ред велосипедска „Downhill трка“ организирана од велосипедскиот клуб „Extreme Bike Team Bitola“, со поддршка на Подружница „Молика“…

Коментарите се исклучени на Велосипедска „Downhill трка“ на Пелистер

Над двесте основци и средношколци на државно, на ски-патеката “Копанки“!

На ски-патеката “Копанки“ над планинарскиот дом “Копанки“ се одржа државното првенство во скијање во дисциплината велесламом. На ова натпреварување покрај основците и средношколците од Битола на стартот се појавија и…

Коментарите се исклучени на Над двесте основци и средношколци на државно, на ски-патеката “Копанки“!

Државно првенство за скијање – Ски центар Копанки – 16.02.2018

На 16.02.2018 година (петок) со почеток во 11 часот во Ски – центарот „Копанки“ на Пелистер ќе се одржи Државно првенство во скијање за основни и средни училишта во машка и женска конкуренција.

(more…)

Коментарите се исклучени на Државно првенство за скијање – Ски центар Копанки – 16.02.2018

Walking and hiking trails on National Park Pelister

Hotel Molika and the unique, picturesque surrounding nature of Pelister provides most attractive and adventurous walking and  hiking experience. We are glad to introduce you: 1. Rounded Hiking trail: Hotel…

Коментарите се исклучени на Walking and hiking trails on National Park Pelister

Пешачки и планинарски патеки во Национален парк Пелистер

Хотелот  Молика претставува уникатна и  живописна природна околина на Пелистер кој ги овозможува нај атрактивните и авантуристичките  доживувања за пешачење и планинарење. Со задоволство Ви ги презентираме пешачките и планинарските…

Коментарите се исклучени на Пешачки и планинарски патеки во Национален парк Пелистер

Download maps

Click on the photos to open the map in full screen or download the PDF version.   Walking, Hiking and Biking Trails on Pelister   Download PDF   Winter on…

Коментарите се исклучени на Download maps

Преземи мапи

Кликнете на фотографиите за да се зголеми мапата или пак преземете ја ПДФ верзијата. Планинарски и велосипедски патеки на Пелистер Преземи ПДФ   Зима на Пелистер Преземи ПДФ  

Коментарите се исклучени на Преземи мапи

PRICES SEASON 2018/2019

ЦЕНОВНИК ЗА КОРИСТЕЊЕ НА ХОТЕЛСКИТЕ УСЛУГИ ВО „ЕЛЕМ ТУРС" - ДООЕЛ СКОПЈЕ 2018/2019 Хотел „Молика" - Битола ЦЕНОВНИК 2018/2019 (.PDF)... ЦЕНОВНИК за сите подружници на ЕЛЕМ ТУРС (.PDF)...

Коментарите се исклучени на PRICES SEASON 2018/2019

Churches and monasteries in National Park Pelister

Pelister National Park has undertaken to mark and maintain a hiking footpath that would enable all nature lovers and cultural heritage admirers to visit the churches and monasteries of the…

Коментарите се исклучени на Churches and monasteries in National Park Pelister

Цркви и манастири во Националниот парк Пелистер

Националниот парк Пелистер пристапи кон обележување и уредување на пешачка патека која на сите вљубеници во природата и почитувачи на културното наследство ќе им овозможи обиколка на црквите и манастирите во потпелистерските села.

(more…)

Коментарите се исклучени на Цркви и манастири во Националниот парк Пелистер

Rocky trail on Pelister

The rocky trail is marked educational trail, leading the visitors through very attractive scenery, rich in natural beauties. Throughout the trail, the visitor can enjoy the dense Molika pine forests,…

Коментарите се исклучени на Rocky trail on Pelister

Патека по камењарот

Патеката по камењарот е едукативно показна стаза, која што ги води посетителите на Националниот парк Пелистер низ еден мошне атрактивен простор исполнет со разновидни природни убавини. По должината на патеката…

Коментарите се исклучени на Патека по камењарот

Битола – градот под Пелистер – историја, култура, дестинации

Битола е град во југозападниот дел на Македонија и е административен, културен, економски, индустриски, образовен и научен центар за овој дел од Македонија. Градот е познат и под името „град…

Коментарите се исклучени на Битола – градот под Пелистер – историја, култура, дестинации

National park Pelister

The mountain Pelister is a part of the mountain Baba, in southwest Macedonia. It is proclaimed as a National park in 1948, because of the rare national wealth’s in it:…

Коментарите се исклучени на National park Pelister

End of content

No more pages to load