You are currently viewing Специјалистичка обука, тренинг и вежби за заштита и спасување на планина

Специјалистичка обука, тренинг и вежби за заштита и спасување на планина

На 22.02.2022 година на Ски Центарот Копанки се организира специјалистичка обука, тренинг и вежби за заштита и спасување на планина🚠🏔
📌Се одржа и показна вежба за евакуација на жичара на тимовите за брз одговор на Дирекцијата за Заштита и Спасување на планина од Битола, Велес, Прилеп и техничката служба на Ски Центарот Копанки (вработените во хотел Молика).
✅Обуката и вежбата се дел од годинешните предвидени активности на Центарот за обука на ДЗС на СРМ.

Повеќе…