gototopgototop

ЦЕНОВНИК ТУРИСТИЧКА СЕЗОНА 2013/2014 (од 01.11.2013 – 31.08.2014 год. )

hotel-molika-room

 

 

 

 

 

 

ЦЕНОВНИК ЗА КОРИСТЕЊЕ НА ХОТЕЛСКИТЕ УСЛУГИ ВО

„ЕЛЕМ ТУРС“ - ДООЕЛ СКОПЈЕ 2013/2014

ХОТЕЛ „МОЛИКА“ - БИТОЛА

- ЦЕНОВНИК ЗА ИНДИВИДУAЛНИ ПОСЕТИ ВО ДВОКРЕВЕТНИ СОБИ

Период

 

01.11.2013

- 14.12.2013

15.12.2013

- 28.02.2014

01.03.2014

- 30.04.2014

01.05.2014

- 30.06.2014

01.07.2014 

- 31.08.2014

Ноќевање со доручек

BB

  920,00

   1110,00

     860,00

1050,00

   1170,00

Полупансион

HB

   1230,00

   1480,00

1050,00

1290,00

   1420,00

Полн пансион

FB

   1540,00

   1850,00

   1420,00

1540,00

   1660,00

Доплата 1/1 & Апп.

 

     130,00

     180,00

     130,00

   130,00

     180,00

Дневен престој

 

     600,00

     600,00

     600,00

   600,00

     600,00

 

- ЦЕНОВНИК ЗА ИНДИВИДУАЛНИ ПОСЕТИ ЗА ПРЕСТОЈ ОД 3 ДЕНА И ПОВЕЌЕ ВО ДВОКРЕВЕТНИ СОБИ

Период

 

01.11.2013

- 14.12.2013

15.12.2013

- 28.02.2014

01.03.2014

- 30.04.2014

01.05.2014

- 30.06.2014

01.07.2014

- 31.08.2014

Ноќевање со доручек

BB

     860,00

   1110,00

     800,00

   920,00

   1110,00

Полупансион

HB

   1050,00

   1290,00

 990,00

1110,00

   1170,00

Полн пансион

FB

   1420,00

   1650,00

   1290,00

1420,00

   1540,00

Доплата 1/1 & Апп.

 

     130,00

     180,00

     130,00

   130,00

     180,00

 

- ЦЕНОВНИК ЗА ОРГАНИЗИРАНИ И ГРУПНИ ПОСЕТИ ВО ДВОКРЕВЕТНИ СОБИ

Период

 

01.11.2013  - 14.12.2013

15.12.2013

- 28.02.2014

01.03.2014

- 30.04.2014

01.05.2014

- 30.06.2014

01.07.2014

- 31.08.2014

Ноќевање со доручек

BB

     860,00

   1110,00

     800,00

     920,00

   1110,00

Полупансион

HB

   1110,00

   1290,00

     990,00

   1110,00

   1170,00

Полн пансион

FB

   1420,00

   1650,00

   1290,00

   1420,00

   1540,00

Доплата за 1/1 соба

 

     130,00

     180,00

     130,00

     130,00

   180,00

 

ЦЕНОВНИК

За користење на услугите во останатите сместувачки капацитети на

ЕЛЕМ ТУРС ДООЕЛ Скопје

 

 

Хотел „Славија“ и „Попова Шапка“ –нов дел

ЦЕНОВНИК ЗА ИНДИВИДУАЛНИ ПОСЕТИ ВО ДВОКРЕВЕТНИ СОБИ

Период

 

01.11.2013

- 14.12.2013

15.12.2013

- 31.03.2014

01.04.2014

- 30.06.2014

01.07.2014

- 31.08.2014

Ноќевање со доручек

BB

   980,00

   1500,00

     980,00

   910,00

Полупансион

HB

1100,00

   1800,00

   1100,00

   1050.00

Полн пансион

FB

1330,00

   2100,00

   1330,00

   1290,00

 

Хотел „Славија“ и „Попова Шапка“ – нов дел

ЦЕНОВНИК ЗА ИНДИВИДУАЛНИ ПОСЕТИ ВО ТРИКРЕВЕТНИ И ЧЕТИРИКРЕВЕТНИ СОБИ

Период

 

01.11.2013

- 14.12.2013

15.12.2013

- 31.03.2014

01.04.2014

- 30.06.2014

01.07.2014

- 31.08.2014

Ноќевање со доручек

BB

910,00

   1300,00

   910,00

    840,00

Полупансион

HB

1050,00

   1600,00

   1050,00

   1000,00

Полн пансион

FB

1260,00

   1900,00

   1260,00

   1230,00

 

Хотел „Славија“ и „Попова Шапка“ – нов дел

- ЦЕНОВНИК ЗА ИНДИВИДУАЛНИ ПОСЕТИ ВО АПАРТМАНИ

( Цените се однесуваат за користење на услугите во комплетниот апартман )

Период

 

01.11.2013

- 14.12.2013

15.12.2013

- 31.03.2014

01.04.2014

- 30.06.2014

01.07.2014

- 31.08.2014

Ноќевање со доручек

BB

   2760,00

   4110,00

     2760,00

   2450,00

Полупансион

HB

3560,00

   5090,00

   3560,00

    3190.00

Полн пансион

FB

   4420.00

   6130,00

   4420,00

  4110,00

 

 

 

 

 

 

Хотел „Славија“ и „Попова Шапка“ – стар дел

- ЦЕНОВНИК ЗА ИНДИВИДУАЛНИ ПОСЕТИ ВО ДВОКРЕВЕТНИ СОБИ

Период

 

01.11.2013

- 14.12.2013

15.12.2013

- 31.03.2014

01.04.2014

- 30.06.2014

01.07.2014

- 31.08.2014

Ноќевање со доручек

BB

 900.00

   1200,00

   900,00

770,00

Полупансион

HB

   1100,00

   1500,00

   1100,00

910,00

Полн пансион

FB

1290.00

   1800,00

   1290,00

1120,00

 

Хотел „Славија“ и „Попова Шапка“ – стар дел

- ЦЕНОВНИК ЗА ИНДИВИДУАЛНИ ПОСЕТИ ВО ТРИКРЕВЕТНИ И ЧЕТИРИКРЕВЕТНИ СОБИ

Период

 

01.11.2013

- 14.12.2013

15.12.2013

- 31.03.2014

01.04.2014

- 30.06.2014

01.07.2014

- 31.08.2014

Ноќевање со доручек

BB

     800,00

1100,00

     800,00

   560,00

Полупансион

HB

    980,00

1300,00

     980,00

770,00

Полн пансион

FB

   1190,00

1600,00

     1190,00

 980,00

 

 • Користење на услугите за дневен престој во хотелите Славија и Попова Шапка изнесува 600,00 денари за едно лице.
 • Користење на услуги во еднокреветна соба во хотелите Славија и Попова Шапка е со доплата од 150,00 денари за едно лице.
 • Понудените цени во Хотелите Молика , Славија и Попова Шапка не важат  
 • за Новогодишниот аранжман во периодот од 30.12.2013 - 03.01.2014.
 • Дополнителни информации за хотелските капацитети на Пелистер и Попова Шапка:
 • Цената се однесува за едно лице на ден.
 • Во цената на услугите е пресметана дневна туристичка такса во висина од 40,00 денари и ДДВ.
 • За деца до 12 години не се пресметува туристичка такса.
 • Начин на плаќање во готовина на рецепција, со сите видови платежни картички и вирмански со претходно испратена Про-фактура.
 • Хотелите располагаат со сопствен и бесплатен паркинг.
 • Цените се изразени во денари но услугите во хотелот се наплатуваат во денари.

 

Попусти:

 • За вработените на АД ЕЛЕМ – Скопје 30 % попуст на пансионските услуги со можност за плаќање на рати
 • Деца до 4 години кои не користат услуги за сместување и храна, попуст 100%.
 • Деца од 5 – 12 години кои користат ресторантски услуги и услуги за сместување попуст од 30 % на редовната цена.
 • Деца од 5 – 12 години кои користат само ресторантски услуги попуст од 50 %.
 • Деца од 5 – 12 години кои користат само помошни услуги за сместување попуст од 70%.
 • Деца до 5 години кои не користат ресторантски услуги и услуги за сместување престојуваат бесплатно.
 • За сите пансионските услуги на туристичките агенции одобруваме 7% агенциска провизија.
 • За ученичките екскурзии и други типови на групни посети во хотелите Славија и Попова Шапка провизија по договор.

 

АПАРТМАНИ – Стар Дојран   – Вила ,, Тиквеш “

   Период

 

01.09.2013

- 30.04.2013

01.05.2014

- 30.06.2014

01.07.2014

- 31.08.2014

Тип на соба

   1250,00

1550,00

     1800,00

Гарсоњера

       Сместувањето за вработените на АД ЕЛЕМ Скопје – 30%

 

АПАРТМАНИ – ,, Свети Стефан “ - Охрид  

   Период

 

01.09.2013

- 30.04.2013

01.05.2014

- 30.06.2014

01.07.2014

- 31.08.2014

Тип на соба

Гарсоњера

1100,00

1200,00

1300,00

Апартман

1200,00

1300,00

1500,00

       Сместувањето за вработените на АД ЕЛЕМ Скопје – 30%

 

Одморалиште – ,, Маврови Анови “ - Маврово  

   Период

 

01.09.2013

- 30.04.2013

01.05.2014

- 30.06.2014

01.07.2014

- 31.08.2014

Тип на соба

Гарсоњера

   1000,00

900,00

     1100,00

Апартман

1200,00

1000.00

            1300,00

       Сместувањето за вработените на АД ЕЛЕМ Скопје – 30%

 

Дополнителни информации за апартманските капацитети во Дојран, Мавровски Анови и Свети Стефан:

 • Цената се однесува за понудениот тип на соба со пресметан износ на ден.
 • Во цената на услугите не е пресметана дневна туристичка такса во висина од 40,00 денари.
 • За деца до 12 години не се пресметува туристичка такса.

Начин на плаќање:

- Со авансна уплата на жиро сметка на ,, ЕЛЕМ ТУРС ДООЕЛ Скопје за сите категории на гости

- Со задршка на плата за вработените на АД ЕЛЕМ Скопје.

- Со задршка на плата за сите вработени на фирмите со кои ЕЛЕМ ТУРС ДООЕЛ Скопје има склучено договори за сместување во апартманските капацитети.

-Со сите видови платежни картички во дирекцијата на АД ЕЛЕМ Скопје.

 

 • Сите капацитети располагаат со сопствен и бесплатен паркинг.
 • Цените се изразени во денари но услугите за сите Подружници се наплатуваат во денари.
 • Резервации и контакт телефони во Дирекцијата на ЕЛЕМ ТУРС ДООЕЛ Скопје
 • Сместувачкиот капацитет Вила ,, Тиквеш ,, во ,, Стар Дојран ,, - располага со 6 супермодерни и новоопремени студија со по три легла , опремени со бања , кујна, телевизија, клима уред , клуб сала, заедничка кујна и перална , сопствена плажа со шанк, лежалки за сонце, сопствено понтонско пристаниште.
 • Сместувачкиот капацитет во ,, Мавровски Анови ,, располага со 2 двособни апартмани со по четири легла, 14 трикреветни соби, 2 еднокреветни соби, заедничка кујна и перална.
 • Сместувачкиот капацитет во ,, Свети Стефан ,, - Охрид располага со 6 студија со по 4 легла опремени со сопствени кујни и 2 двособни апартмани со по 6 легла и сопствена кујна.

 

Попусти:

 • За вработените на АД ЕЛЕМ – Скопје 30 % попуст на пансионските услуги со можност за плаќање на рати.
 • Деца од 5 – 12 години кои користат ресторантски услуги и услуги за сместување попуст од 30 % на редовната цена.
 • Деца од 5 – 12 години кои користат само ресторантски услуги попуст од 50 %.
 • Деца од 5 – 12 години кои користат само помошни услуги за сместување попуст од 70%.
 • Деца до 5 години кои не користат ресторантски услуги и услуги за сместување престојуваат бесплатно.

 

Менаџерскиот тим на ЕЛЕМ ТУРС ДООЕЛ Скопје го задржува правото за промена на цените во согласност со дополнителните проценки и одлуки кои се во интерес на Друштвото.

Друштво за туризам угостителство рекреација и спорт

ЕЛЕМ ТУРС ДООЕЛ Скопје

Контакт информации и резервации

          +389 (0) 47 229 406

 

          +389 (0) 75 495 725

elem turs

Посетители

Има 24 гости присутни