Направете резервација во Хотел Молика

Пристигнување

Заминување

Број на гости

Колку од нив се деца?

ТИП НА СОБА:

Вид на услуга:

ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ

Сакам потврда преку:

ТелефонФаксЕ-пошта

Начин на плаќање:

Кредитна картичкаФактураГотовинаЧекДруго


Make Reservation in Hotel Molika

Arrival

Departure

Number of guests

Number of children with the guests

TYPE OF ROOM:

Type of service:

PERSONAL INFORMATION

I want confirmation via:

PhoneFaxE-mail

Way of payment:

Credit cardInvoiceCashCheckOther


[recaptcha]

Хотел Молика

 Бегова Чешма, Национален парк Пелистер
+ +389 47 229 406
+389 75 495 725
  molika@t-home.mk

Пополнете ја контакт формата за повеќе информации


[recaptcha]

Hotel Molika – Pelister

Begova Cheshma, National Park Pelister, Macedonia
+ +389 47 229 406
+389 75 495 725
  molika@t-home.mk

Fill out the contact form for more info


[recaptcha]

Зимски планински туризам на Пелистер

Добродојдовте во Хотел Молика

Хотел “Молика” претставува бисер на Пелистер. Едно од ретките места каде човек може да ја почувствува недопрената природа, да се одмори од секојдневието и да ужива во беспрекорната услуга на персоналот.
Хотелот работи со “полна пареа” преку цела година и за него не важат “класичните” сезони.

Што да посетите

Вести

Што велат нашите посетители за нас

The experience was unique. The setting is gorgeous, right on the water of the beautiful canyon. The rooms were nice, we had a hot tub and a view. The staff were very accommodating and friendly. The restaurant was very good and had a positive vibe. Stayed for two nights on the weekend, even though it was packed with day trippers it became silent at 10 pm.

Ilan Lonai

Very nice hotel with good prices. We didn't spent night there because the breakfast starts at 7am and we started out hiking earlier. The restaurant has nice menu with many offers and there is good WiFi ?

Petra Mücková

Good for a weekend getaway! The hotel is old (in good condition)but it is clean and with an amazing staff. The location is amazing in the middle of the forest in top of the mountain. The food is edible but not good quality, thash is why i am giving 4 stars at this hotel. I fell in love with the nature there.

Joana Pilani

Welcome to Hotel Molika

Hotel Molika represents the pearl of Pelister. One of the rare places where you can become one with the untouched nature, rest from the daily life and enjoy the impeccable service of the hotel’s personnel.
Hotel Molika is open for guests throughout the year, breaking the ,,classic” season boundaries.

Things to Do and See

What our visitors say about us

The experience was unique. The setting is gorgeous, right on the water of the beautiful canyon. The rooms were nice, we had a hot tub and a view. The staff were very accommodating and friendly. The restaurant was very good and had a positive vibe. Stayed for two nights on the weekend, even though it was packed with day trippers it became silent at 10 pm.

Ilan Lonai

Very nice hotel with good prices. We didn't spent night there because the breakfast starts at 7am and we started out hiking earlier. The restaurant has nice menu with many offers and there is good WiFi ?

Petra Mücková

Good for a weekend getaway! The hotel is old (in good condition)but it is clean and with an amazing staff. The location is amazing in the middle of the forest in top of the mountain. The food is edible but not good quality, thash is why i am giving 4 stars at this hotel. I fell in love with the nature there.

Joana Pilani

Хотел Молика е најрепрезентативниот хотел со кој располага Друштвото за угостителство рекреација и спорт ЕЛЕМ ТУРС ДООЕЛ Скопје. Хотелот се наоѓа на Баба планина во Националниот парк Пелистер. Самата местополжба на хотелот овозможува поглед на градот Битола и околината.

 

Во склоп на хотел Молика функционира и скијачкиот центар Копанки кој располага со една двоседа жичара – Бегова чешма и еден ски лифт – Копанки.

Должината на жичарата и ски лифтот изнесува 1326 метри со капацитет од 1133 скијачи на час. Двете скијачките патеки се со средна тежина и нивната должина изнесува 1341 метар со површина од 53640 м2

Самата местоположба на хотелот на североисточниот дел од Националниот парк, овозможува поглед на Пелагониската котлина, градот Битола и околината, кој ви го одзема здивот. Овој дел од паркот е еден од најинтересните и највозбудливите локалитети специфичен по богатството на ретки видови растителен и животински свет.

Капацитети

Хотелот ,,Молика,, претставува капацитет од трета категорија (3 звезди ***) , кој во целост е прилагоден и амбиентално е вклопен со својот надворешен и внатрешен изглед во околината што го опкружува. Спојот на дрво и мермер, олицетворение на замислата на дизaјнерот овозможува со престојот во хотелот, секој посетител да ја почуствува топлината и душата на објектот во сите делови.

Хотел Молика претставува угостителско туристички капацитет сместен на 1420 метри надморска висина во срцето на Националниот парк Пелистер.

Располага со 57 соби од кои :

 • три апартмани
 • три трокреветни соби
 • останатите соби се двокреветни соби, двокреветни соби со детски лежај и соби со француски лежај.

Покрај тоа во склоп на хотелот работи и :

 • ресторанска сала со капацитет од 170 седишта
 • две семинарски сали секоја со капацитет за околу 40 учесници
 • банкет сала со 15 – 20 седишта, како и
 • летна тераса со 80 седишта

Следејќи ги активно сите случувања мора да се истакне дека за хотелот “Молика” не постојат сезони во неговото работење. Напротив во секое годишно време и сезона Националниот Парк “Пелистер” е возбудлив и прекрасен.

Како последица на тоа Хотелот “Молика” е прилагоден кон сите видови на туризам кои во современиот свет земаат се поголем замав.

seminari konf

Покрај здравствениот туризам, конгресниот туризам во голема мера придонесува голем број организации, здруженија, компании, асоцијации и сл. своите собири да ги организираат во Хотелот “Молика” кој за таа намена на своите гости им ги нуди двете простории – салата за состанок и клуб салата, кои се опремени со сите технички помагала за непречено одвивање на секаков вид состаноци, презентации и сл.

Салата за состаноци се наоѓа на четвртото ниво од хотелот и е една од најатрактивните простории во хотелот со капацитет до 50 гости, опремена со кожна галантерија и пријатен амбиент.

Клуб салата е просторија со повеќе намени со капацитет од 60 седишта која се наоѓа во поткровјето на хотелот.

Хотел “Молика” располага со ресторан со летна бавча со капацитет до 200 ресторантски седишта (од кои ресторанот е со капацитет од 160 седишта а терасата од 40 седишта). Во склоп на ресторанот функционира добро опремена професионална кујна која што секогаш е подготвена професионално да излезе во пресрет на сите барања и желби од страна на гостите, со можност да уживаат во врвните мајстории на гастрономите кои подготвуваат секакви видови специјалитети од националната и интернационалната кујна.

Хотелот во своето работење се прилагодува и доследно ја спроведува маркетинг концепцијата испитувајќи го и промовирајќи се на туристичкиот пазар во земјата и пошироко, пазарот во соседните Балкански земји, доближувајќи ги своите услуги, посебно ресторантските до светските стандарди и норми кои денес ги очекува современиот турист.

Во приземјето на хотелот сместени се рецепцијата, аперитив барот, дневниот престој, банкет салата и ресторанот.

Исто така хотелот располага со клуб за разонода (библиотека, видеотека, шах, карти и сл.) детско катче како и просторија за чување на ски опрема.

Она што секако го издвојува хотелот Молика од останатите објекти во нашата република се топлината, мирот и спокојството кои уште од првото доаѓање и првиот остварен контакт го пленат срцето и душата на секој гостин добронамерник.

Ведрата насмевка и традиционалната гостопримливост на сите вработени во комбинација со недопрената природна убавина со раскошот на бои и мириси и можноста за прошетки по многубројните пешачки патеки, видиковци, велосипедски тури, етно посети, еко екскурзии и алпинистички рути го исполнуваат чувството на секој посетител дека се наоѓа на вистинско место каде што може да доживее активен одмор во природа.

Во екот на зимската туристичка сезона хотелот Молика и Ски Центарот Копанки претставуваат уште една комплетна понуда за сите љубители на зимските ски спортови.

Пријавувањето на гостите се врши на рецепција преку целиот ден, при што треба да се приложат документи за лична идентификација (лична карта или пасош за странски гости).

Одјавувањето на гостите е до 12 часот.

Плаќањето на услугите се врши готовински и безготовински. Хотелот работи со сите видови на кредитни картички: Visa, Master Card, American Express, Diners…

Хотел Молика е основан 1994 год. Од нашето постоење па се до денес , хотелот и тимот кој работи , безрезервно се посветени да им открие нови начини на уживање на нашите гости. Без разлика дали гостите ја преферираат природата, пешачењето, планинарењето, ски спортовите, велосипедизмот или едноставно ја обожувате богатата традиционална кујна, ние сме секогаш тука да обезбедиме единствено искуство во услугата и исклучително квалитетен престој за време на Вашата приватна посета или при реализацијата на Вашите работни средби.

Хотелот Молика постои за да создаде лични вредности кои никогаш нема да се заборават.

Хотел Молика со започнувањето со работа на 24 Април 1994 како хотелско сместувачки капацитет и објект во склоп на РЕК Битола се до 1996 год.

Со тогашната категоризација на угостителски објекти, хотел Молика беше клсифициран во хотел од висока Б категорија, чиј примат беше потврден со создавањето на препознатлив туристички бренд преку годините.

Во периодот од 1996 до 2000 год. хотелот продолжи со работа како пререгистран објект во претпријатие за угостителствo и туризам – ПУТ Молика.

Во 2000 год. ПУТ Молика доживува повторна трансформација овој пат како Друштво за угостителство (ДУТ) Молика ДООЕЛ Битола.

Со новиот закон за категоризација на хотелски објекти, хотел Молика во 2006 год. беше промовиран како објект со 2 ѕвезди, за да во 2009 год. ја подигне категоризацијата во хотел со 3 ѕвезди, благодарение на високите стандарди на хотелско работење кои се применуваат во давањето на услугите на гостите..

Од 01 Ноември 2012 година ДУТ Молика ДООЕЛ Битола АД ЕЛЕМ Скопје претрпи статутарна промена и премина во новоформираното Друштво за туризам , угостителство , спорт и рекреација ЕЛЕМ ТУРС ДООЕЛ Скопје како Подружница Молика Битола , и функционира во рамките на тоа друштво се до ден денес.

Welcome to Hotel Molika

Hotel Molika represents the pearl of Pelister. One of the rare places where you can become one with the untouched nature, rest from the daily life and enjoy the impeccable service of the hotel’s personnel.
Hotel Molika is open for guests throughout the year, breaking the ,,classic” season boundaries.

Within hotel Molika, there is also the ski center Kopanki, which has one double chair lift – “Begova cesma” and one ski lift “Kopanki”.

The length of the ski lifts is 1326 meters with a capacity of 1133 skiers per hour. The two ski tracks are medium weight and their length is 1341 meters with an area of 53640 m2

The location of the hotel in the northeastern part of the National Park provides a view of the Pelagonija basin, the city of Bitola and the breathtaking area. This part of the park is one of the most interesting and exciting sites specific for the richness of rare species of flora and fauna.

The connection between wood and marble, realization of the designer’s project, provides every visitor of the hotel to fell the warm and the soul of an object in all his parts.

The hotel has 54 rooms (one, two and three bedrooms) and 3 apartments, separated on 4 levels with a view on the horizon on the east side and with a view on the mountain on the southwest side, where during all day they are lightened with the mild mountain sun in all weather seasons.

All rooms are equipped with phones, TV with satellite program, mini-bar, toilets and central heating. Many rooms have comfort terraces (balconies), where staying means a real challenge for catching a wonderful view. The capacity of the Hotel of 112 beds divided into one, two and three bedrooms is fulfilled with 30 other beds and three sitting places, that give an impression of home ambient.

Representative areas, apartments, are placed in the second and forth level of the facility, with a view on the autochthonous Molica forest. Settling in the hotel rooms is provided with modern elevator and hotel stairs placed in circles connected with every level of the hotel.

Hotel Molika has a restaurant with summer garden with capacity of 200 seats (where 160 seats are from the restaurant and the rest 40 from the terrace).

In the restaurant there is a well equipped professional kitchen, ready to fulfill technically and educationally the wishes and the needs of the guests. It offers the possibility to enjoy the first-class preparations for the food lovers of all kinds of specialties from national and international kitchen.

In its work the hotel is adapting and completely implementing the marketing concept, searching the trade market in the country and abroad; the other Balkan countries market and bring closer their services, especially that of the restaurant to the world standards and ways expected by the modern tourists today.

Banquet-hall is placed at the ground floor of the hotel “Molika”. It is characterized with specific inside of massive wood and engraving. With the capacity of 16 seats, the banquet – hall is an ideal place for private festive lunches.

Following actively all the happenings, it has to be stressed that for Hotel Molika there are no seasons in its working. On the contrary, at every period of the year and every season, the National park “Pelister” is exciting and wonderful.
Therefore the hotel “Molika” is adapted to all kinds of tourism as it is usually in the modern world.
Beneath the health tourism, the congress tourism has a big contribution so that many organizations, associations, companies, gatherings and similar meetings are organized in the Hotel “Molika”, which offers two areas for that purpose-hall for meetings and club-hall, equipped with all technical appliances for continuous work of the meetings, presentations, etc.

seminari konf

Meeting-hall is placed on the forth level of the hotel and is one of the most attractive areas with the capacity of 50 guests, equipped with leather furniture and pleasant ambiance. Club-hall is an area for many purposes, with capacity of 60 seats and is located at the under roof of the hotel.

In the ground floor of the hotel there are the reception, aperitif-bar, living room, banquet-hall and restaurant.
Also, the hotel has a club for enjoyment (library, video, playing cards, chess, etc.), children part, as well as a room for skiing equipment.

bilijar-molika

Announcing of the guests is made on the reception during all the day, and you should have documents for personal identification (personal card or passport for foreign guests).
Reporting guest’s departure is till 12 o’clock.

hotel-molika 5

Payment for services is in cash or check.

The hotel works with all kinds of credit cards:

 • Visa
 • Master Card,
 • American Express,
 • Diners…